softmania.sk

  • Aplikácií na stiahnutie zadarmo 15010
  • Užívatelia: 3234
  • Štefan

    Problémy s aktualizáciou W7

    Dobrý deň,

     

    Prosím o radu, lebo už začínam byť zúfalý. V PC „Prestigio“ mám od nakúpenia nainštalovaný „Windows 7 Home Premium“. Na začiatku som používal prehliadač IE11,potom, ako obmedzili určité služby, som prešiel na Google Chrome, s ktorým som bol spokojný. V poslednej dobe som sa ale nemohol dostať do prehliadača. Pokliknutí na ikonu Google chrome strašne dlho trvalo, než sa mi otvoril,...alebo vôbec nie. Na radu kamaráta som ho odinštaloval a znovu nainštaloval. Je pravda, že už sa otvorí, ale aj tak až po nejakej dobe. Paralelne mám nainštalovaný aj prehliadač  Mozillu Firefox, ktorý ovšem veľmi nevyužívam. Pre niekoľkými dňami som stiahol aj prehliadač Operu.

    Môj hlavný problém je ale v aktualizácii Windows. V poslednej dobe, asi dva týždne sa mi pravidelne stáva, že pri vypnutí, reštartu, či zapnutí PC sa mi na modrej obrazovke striedavo objavia hlásenia typu „“Nevypínajte PC. Pripravuje sa (či prebieha) aktualizácia programov či systému v percentách“. Po skončení sa PC reštartuje a znovu sa objavia hlásenia,...“pripravuje sa (alebo už  prebieha konfigurácia systému, či programov,). Po skončení sa PC znovu reštartuje..proces sa znovu opakuje. Po nejakej dobe sa proces ukončí a objaví sa klasická kolónka na zadanie hesla pre vstup do PC. Podobné problému sú s PC aj pri zapnutí PC, trebárs po dni,...znovu sa objaví proces aktualizácie. Je to veľmi nepríjemné, zdĺhavé. Nikdy som to nemal. Navyše, dne sa mi po tomto procesu naraz objavil program Microsoft Edge, ktorý som nesťahoval.
    Moja otázka aj s prosbou o rady znie: Nie je náhodou zapnutá „stála, či automatická aktualizácia“ systému a preto sa mi tie hlásenia objavujú? Dá sa a či sa vôbec smie tá aktualizácia vypnúť? Či nejaké doporučenie? Alebo, čím vznikajú tie problémy? Ak je nejaká možnosť nápravy, prednastavenia, ...prosím o radu a postup, ako na to, ...čo otvoriť, zaškrtnúť, či odškrtnúť, eventuálne pripojiť-odstrániť . Je možné, že som pri nastavení rôznych funkcií , služieb niečo omylom zaškrtol, či odškrtol. Teraz neviem, ako to skontrolovať. Inak PC pravidelne testujem pomocou základného antivírového balíku Avast.

    Ďakujem za pomoc.

    Sice som VŠ vzdelaný (elektrosmeru, ale zo starej školy) PC dokážem uživateľsky ovládať. Nastavenia a riešenia problémov už robí problémy a zbatočne sa do toho „rýpať“ nechce. Preto sa radšej obraciam na odborníkov.

    Žiaľbohu niektoré stránky (dokonca aj Microsoft Windows) poradí len toľko, že by som mal získať, kúpiť a nechať nainštalovať Windows 10, či dokonca „kúpiť nové PC!!! Že podpora W7 už skončila! Nie som natoľko solventný, aby som to urobil. Navyše vraj nevládne veľká spokojnosť s Windows 10. Tak neviem, čo je na tom pravdy.

    A mal by som ešte odlišnú otázku,...dajú sa na jedno PC napojiť paralelne dva monitory?

    Ďakujem, že ste mi venoval čas!

    S pozdravom Štefan M.

     
    Štefan 9.2.2021 Odpovede 0 Odpovedať

Odpovedať na otázku

Meno:
Opište znaky opačně  b 4 5 0 a 8  :
 
Text:

Softmania - Kontakt - Pridanie aplikácie - RSS - Redakcia