softmania.sk

  • Aplikácií na stiahnutie zadarmo 14510
  • Užívatelia: 3215

Zrušte si Facebook: Podrobný návod, ako zmazať alebo deaktivovať účet

Autor: Redakcia  |   Publikované: 13.3.2022 | Zobrazené: 589x

Facebook je pre mnohých z nás každodennou rutinou. Píšeme si s priateľmi či rodinou, sledujeme novinky zo sveta, bavíme sa, interagujeme v komentároch, ba dokonca aj predávame veci v bazári. Umiestňujeme tam svoje fotografie, píšeme statusy, voláme prostredníctvom Messengeru.

Čas od času sa ale môže stať, že chceme Facebookový účet deaktivovať alebo úplne zrušiť. Dôvody môžu byť rôzne – už nechceme na sociálnej sieti tráviť čas, niekto sa nám do účtu nabúral alebo jednoducho účet už nepoužívame. Pri dočasnej deaktivácii aj úplnom vymazaní Facebookového profilu dôjde k zneviditeľneniu vášho profilu, takže nikto nebude môcť vaše meno vyhľadať, pozrieť si fotografie alebo sa dostať k vášmu verejne zdieľanému obsahu. 

Pokiaľ si deaktivujete Facebookový účet:

  • Účet je možné kedykoľvek obnoviť. Fotografie, videá, skupiny, priatelia, statusy aj aktivita zostanú tak, ako ste ich zanechali v momente deaktivovania.
  • V čase deaktivácie ľudia neuvidia vašu časovú os, nebudú si môcť vyhľadať ani kliknúť na váš profil a to do chvíle, kým ho neaktivujete.
  • Je možné, že niektoré veci, ako napríklad súkromné správy, zostanú pre druhé osoby viditeľné. Nezobrazí sa im vaša profilová fotka, ale k správam sa dostanú.

Účet na Facebooku môžete kedykoľvek obnoviť prostým prihlásením sa k nemu naspäť. Rovnako tak je možné sa prihlásiť do účtu aj pomocou iných služieb, kde ste pod týmto profilom prihlásení. Aby ste sa mohli vrátiť k účtu, budete potrebovať email, pomocou ktorého ste sa prihlasovali, alebo telefónne číslo priradené k účtu. Jedine tak si budete môcť účet na Facebooku znovu obnoviť.

Chcete zostať na Messengeri ale deaktivovať Facebookový účet:

  • Stále budete môcť chatovať s priateľmi prostredníctvom Messengeru.
  • Váš profilový obrázok bude viditeľný v konverzáciách na Messengeri.
  • Ostatní používatelia si môžu vyhľadať vaše meno a následne vám poslať súkromnú správu alebo vás pridať do skupín na Messengeri.

Pokiaľ si vymažete účet na Facebooku:

  • Zostane vám 30 dní na to, aby ste vymazanie zmenili a rozhodli sa inak. Po uplynutí tejto doby nebude možné sa k účtu prihlásiť a prídete o možnosť obnovenia, ako aj o všetok obsah vrátane správ, profilu, fotografií a pod.
  • Všetky fotky, statusy, videá aj aktivita budú permanentne vymazané.
  • Neprihlásite sa k Facebook Messengeru pod týmto účtom.
  • Všetky služby, ku ktorým ste sa prostredníctvom tohto Facebookového účtu prihlasovali, napríklad Spotify alebo Instagram, nebude možné otvoriť. V takom prípade budete pravdepodobne musieť kontaktovať podporu služieb a dohodnúť si podmienky zmeny prihlasovacích údajov.
  • Je možné, že niektoré správy, ktoré ste odosielali, zostanú pre druhú stranu/príjemcu stále viditeľné.

Návod na zrušenie Facebooku krok za krokom:

Celý proces vymazania alebo deaktivácie Facebooku je prakticky totožný a líši sa len v poslednom kroku. Facebook len nedávno zmenil používateľské prostredie, takže môže byť pre niekoho problémové nájsť všetky potrebné položky v Nastaveniach. Prinášame vám podrobný návod, ako na to.

1. Začnite kliknutím na profilovú fotografiu vľavo dole, kde sa zobrazia ďalšie možnosti.

 

2.  Zobrazí sa nové okno, kde je potrebné kliknpť na Nastavenia a súkromie.

 

3. Kliknite na Nastavenia, ktoré vám ďalej otvoria nové okno.

 

4. V Nastaveniach kliknite na položku Vaše informácie na Facebooku.

 

5. Zobrazí sa niekoľko možností o vašom účte, ako aj položka Deaktivácia a odstránenie účtu úplne naspodku.

 

6. Následne máte na výber, či si účet Deaktivujete a môžete sa k nemu po čase vrátiť, alebo si úplne Odstránite účet a stratíte všetky údaje, aktivitu a obsah, ktoré ste kedy vytvorili.

Po zvolení jednej z možností vás Facebook ešte raz upozorní, resp. vyzve na potvrdenie Deaktivácie alebo Úplného odstránenia účtu zadaním vášho hesla. Samotný proces deaktivácie a vymazania Facebooku nie je náročný, len si dobre zvážte, či najmä zrušenie sociálnej siete, je to, čo si naozaj želáte. Prídete totiž o všetok svoj obsah.

Značky

Podobné články

Pokročilí video editor LumiaFusion vyšla na Androidoch. Aké funkcie čakať?

Pokročilí video editor LumiaFusion vyšla na Androidoch. Aké funkcie čakať?

5 užitočných aplikácií a hier pre rodičov a deti

5 užitočných aplikácií a hier pre rodičov a deti

Ako zistím, že som na WhatsApp blokovaný/á?

Ako zistím, že som na WhatsApp blokovaný/á?

TOP mobilné hry: Najlepšie tituly na cesty, ktoré si vezmeš všade so sebou

TOP mobilné hry: Najlepšie tituly na cesty, ktoré si vezmeš všade so sebou

Ako nahrať hudbu do iPhonu cez iTunes

Ako nahrať hudbu do iPhonu cez iTunes

Ako nahrať fotografie na Instagram z počítača

Ako nahrať fotografie na Instagram z počítača

Diskusia

Meno:
Email:
Opište znaky opačně  f 0 1 0 5 9  :
 
Odkaz :

Softmania - Kontakt - Pridanie aplikácie - RSS - Redakcia